Paradisets Tarok 

Terug naar de vorige pagina
     
Name  Paradisets Tarok  
Sex  hengst  
Date of birth  2004-05-14  
Hight  104  
Color  blauwschimmel  
Predicate  overall kampioen in 2009 DK  
Premium  1e klas met 43 punten DK  
Breeder  Fam. Jensen, Stutt. Paradiset  
Breeder residence  Ebeltoft, Denemarken  
     

Pedigree:

   
  SS:  Leo of Wilverley (GBR)  
Sire: Waukmill Mclintock (GBR)     
    SD: Jolly of Marshwood (GBR)  
     
  DS:  Skovlundens Gorden (DK)  
Dame: Paradisets Beate (DK)    
  DD:  Skovlundens Beauty (DK)  
     

Memo:

 Tarok is verkocht aan Gaby de Best in Enkhuizen. Hij is beschikbaar in Enkhuizen voor andere merries.

Europees reserve kampioen 2010 Internationale show Engeland!

Torak is goedgekeurd in Denemarken met een zeer hoge score van 43 punten (9 9 9 8 8). Hij stond 1ste geplaatst in de 1ste Klasse en werd overall kampioen in Denemarken in 2009.
De Jury beschrijving: Zeer goed type, goede diepte en breedte. Mooi en expressief hoofd. Goede bovenbelijning, goede en sterke achterhand. Warm en droog ledematen. Goede hoeven. De beweging in stap en draf is goed en ritmisch met goede ondergrip.

Torak werd tijdens de internationale shetland show 2010 in Groot-Brittanniƫ 2de geplaatst in zijn rubriek, werd reserve kampioen gekleurde pony's en gekozen tot beste overzeese pony.

Torak heeft een interessante pedigree en hij komt uit befaamde Engelse bloedlijnen van Marshwood, Waukmill gecombineerd met een goede Deense moeder lijn.
De vader van Torak is Waulkmill Mclintock een tophengst uit Groot-Brittanniƫ met de schimmelkleur. Een heel mooie hengst om te zien. De moeder van Torak is de voskleurige Paradisets Beate een 1ste klasse merrie die naast Torak nog twee goedgekeurde zonen gefokt heeft. Grootmoeder van Torak is ook een 1ste klasse merrie, kortom een bewezen goed fokkende moederlijn.
Torak is goedgekeurd in Denemarken en bij dekkingen wordt een Deens dekbewijs aangevraagd. De veulens van Torak worden in Nederland gewoon geregistreerd bij het NSPS.

Pijpomvang 16,5 cm
 

© Copyright 2010 Olwenweb - All Rights Reserved - Designed by Olwenweb.nl maint/sps.php?idnumber=37