Dumbledore of Catchpool 

Terug naar de vorige pagina
     
Name  Dumbledore of Catchpool  
Sex  hengst  
Date of birth  2007-05-13  
Hight  100  
Color  Grey  
Predicate    
Premium    
Breeder  Lara Stevens  
Breeder residence  Llangennith Gower Swansea  
     

Pedigree:

   
  SS:  Dryfesdale Doublet  
Sire: Riccalton Gauntlet     
    SD: Riccalton Luckpenny  
     
  DS:  Goldcrest of Drakelaw  
Dame: Claylands Little Fran    
  DD:  Claylands Crystal  
     

Memo:

 Dumbledore komt uit een goed nest; stal Catchpool van de Anna en Lara Stevens die als ministal meer bekendheid hebben door de in Nederland goedgekeurde 1e premie hengst Bingo of Catchpool.
Dochter Lara heeft een aantal shetlandpony's onder het zadel gereden. Toen ze zelf starte met de shetland fokkery besloot ze te gaan fokken met pony's van stallen waar ze zelf op gereden had. Dit waren Stal Riccalton en Clayland, twee in Engeland gerenomeerde en lang bestaande stallen. Stal Riccalton van Mrs. C Logan is inmiddels gestop met fokken, en de oude dame heeft al haar pony's aan een bevriende fokker in Denemarken verkocht.
Stal Clayland is overgegaan naar het fokken van kleinere maten waardoor de combinatie Riccalton - Clayland twee uitstervende stallen zijn die door Lara in stand worden gehouden.
We zijn blij dat we een interessante hengt uit deze combinatie hebben kunnen kopen. Dumbledore is een sterk gebouwde hengst met veel bot en correcte ruime bewegingen. De bloedlijnen zijn in Nedeland totaal onbekend en derhalve zeer interessant voor de bloedverversing!!

We hebben Dumbledore terug verkocht naar Engeland omdat hij niet uitgroeide zoals wij verwacht hadden. 

© Copyright 2010 Olwenweb - All Rights Reserved - Designed by Olwenweb.nl maint/sps.php?idnumber=20